Schouw je teams, stroomlijn je personeelsbeleid en geef richting aan groei

De Team Navigator is direct inzetbaar, gebruiksvriendelijk en erg effectief

HR-professional

 • Eenvoudige beheeromgeving
 • Bewezen vlootschouw proces
 • Online toegangsysteem
 • Filters op organisatieniveaus
 • Volledige inhoudelijke vrijheid
 • Schaalbare HR-analytics
 • Basisadvies rollen (beleid)

Teamleider & manager

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Persoonlijke werkomgeving
 • Eigen inhoudelijke regie
 • Longitunaal meting
 • Team analyse
 • Directe terugkoppeling
 • Concreet roladviezen

Al onze schermen op ieder formaat scherm

dashboard team navigator op scherm

Dashboard

De Team Navigator is visueel opgebouwd. Iedereen start in het dashboard met directe feedback over de belangrijkste onderwerpen, zoals: “Wanneer is voor het laatst een schouw gemaakt?”, “Hoe was de verdeling van de rollen?”, Start een nieuwe vlootschouw.”

Schouwen

De vlootschouw maken is het hart van het systeem. De interface is visueel en interactief en zo gebouwd dat de objectiviteit van de schouw maximaal is. We kunnen 1 team, of meerdere teams tegelijkertijd in de meting betrekken, waarbij werken op een projectiescherm mogelijk is. Hierdoor kunnen meerdere beoordelaars samenwerken en ervaringen direct delen.

Resultaat bekijken

De uitkomsten van de meting worden direct verwerkt en opgeslagen in een visuele matrix. Iedere medewerker krijgt hierbij een rol toegewezen die gekoppeld zijn aan een ontwikkeladvies. Dit geeft de leidinggevende direct inzicht in welke mogelijkheden er zijn om de medewerker in te zetten en bij te laten dragen aan de groei van zijn team.

HR-analytics

Door gebruik te maken van het inleessjabloon is het ook mogelijk personeelsdata te koppelen. Iedere leidinggevenden krijgt op teamniveau inzicht in de samenstelling en statistieken van zijn team. Hierdoor worden ze betrokken bij beleidsvragen op organisatieniveau. HR-adviseurs en beheerders kunnen uitgebreide filters toepassen. Hierdoor kunnen complexe hypothesen en bestaand beleid getoetst worden op hun effectiviteit en impact.

Handleiding

Het hele systeem is tweetalig opgebouwd en heeft een Nederlandse en Engelse uitleg. Hierdoor is het mogelijk om ook binnen internationale omgevingen metingen uit te voeren. De handleiding en het uitgebreide e-boek zijn voor iedereen toegankelijk, zodat je direct alle informatie beschikbaar hebt om zelf te starten.

Zes voordelen waardoor de Team Navigator zich direct terugverdiend

Aandacht op de inhoud

Als procesbegeleider vraagt een vlootschouw veel tegelijkertijd. Je moet zowel het proces, de methode en de inhoud tegelijkertijd in de gaten houden.

Meerdere of grote groepen

Tegelijkertijd meerdere teams door leidinggevenden tegelijkertijd laten beoordelen. Of grote groepen in 1 keer. Onze grootste schouw bestaat uit 120 medewerkers, of 8 leidinggevenden tegelijkertijd in een sessie van 1,5 uur.

Snelheid

Je moet zelf alles voorbereiden. De namen opschrijven, een tekening maken, foto’s maken en verzamelen en dan nog alles uitwerken in een mooi overzichtelijk plaatje!

Interactieve feedback

Door de handige interactieve interface geschikt voor computer en tablet, is het vergelijken van medewerkers ten opzichte van elkaar direct zichtbaar. Onze interface brengt het gesprek dan ook vanzelf op gang

Terugkijk mogelijkheid

Na de bijeenkomst is het momentum verloren. Jammer, want veel mensen willen dingen graag laten bezinken en nog eens terugkijken.

Vergelijken van schouwen

Hoe ziet ons plaatje eruit ten opzichte van vorig jaar? Of hoe kijken verschillende beoordelaars naar hetzelfde team. De team navigator maakt vergelijken mogelijk, zelfs als er nieuwe leidinggevenden het team overnemen.

 • “De team navigator is een tool ontwikkeld om op een praktische manier inzichtelijk te maken waar je team/afdeling staat. in combinatie met het advies stelt het je in staat om je doelen in heldere acties om te zetten”
  Ellen Builtjes
  P&O adviseur
 • “Geen complex systeem, of een uitgebreide discussie meer, maar een oplossing die direct doet waar het voor bedoeld is.”
  Jorien van Lonkhuyzen
 • “Eindelijk kan ik met mijn team sparren over resultaten en ontwikkeling die we met elkaar willen bereiken. Geen abstracte benadering maar gericht op resultaat.”
  Victor van der Valk
  Directeur

Helicopterview

De team navigator helpt om afstand te nemen van de details en brengt de focus op de groei van het team

Iteratief proces

We maken de ambitie aan de voorkant zichtbaar, waardoor we dit met vervolgmetingen kunnen vergelijken

Agile navigation

We plaatsen prestatie in de context en tijd, zodat je flexibel kunt inspelen op snelle verandering

Volg de zes stappen naar resultaatgerichte teamontwikkeling

 1. Bepaal je groeiambitie

  Wat is de groei die je met de organisatie wilt doormaken? De groeistrategie bepaald de focus van je teams. Niet iedere medewerker is in staat dezelfde ontwikkeling door te maken.

 2. Bepaal de criteria bij de strategie

  Wat moet de organisatie als geheel en het team specifiek ontwikkelen om de groei succesvol vorm te geven? Wat zijn de 80% bepalende criteria voor het presteren, de inzetbaarheid en de ontwikkeling van de medewerkers?

 3. Review je team

  Welke medewerkers excelleren in de organisatie en zou je het liefste kopieren? En welke medewerkers staan op de rem? Schouw je team en leer de verschillen tussen de medewerkers kennen.

 4. Interpreteer het resultaat

  Bepaal de tactiek die past bij de ontwikkeling van het team. Welke rol krijgt de prioriteit in het team? Welke interventie is daarbij geschikt? En hoe gaat dat de groei versnellen?

 5. Vertaal de tactiek naar het goede gesprek

  Iedere rol heeft zijn eigen uitdagingen en passende interventies die je kunt inzetten. Vanuit het resultaat weet je precies hoe je het goede gesprek met de medewerker kunt voeren.

 6. Update van de schouw

  Een organisatie en de omgeving is steeds in beweging. Leer en investeer in aandacht voor het team, zodat je op tijd kunt inspelen op veranderingen en medewerkers in beweging blijven.

Heb je vertrouwen in jezelf

Wil je aan de slag

Wil je graag kennismaken of meer informatie?

Enthousaist? wij ook als je het wil delen
Show Buttons
Hide Buttons