Vlootschouw je teams, stroomlijn met SPP je HR-strategie en geef richting aan groei

De Team Navigator is de eenvoudigste en snelste manier om morgen met strategische personeelsplanning te starten. De Team Navigator is direct online inzetbaar, gebruiksvriendelijk, veilig en erg effectief bij het opzetten en ondersteunen van strategische personeelsplanning in jouw organisatie.

HR-professional

 • Eenvoudige beheeromgeving
 • Bewezen SPP en vlootschouw proces
 • Veilig online toegang
 • Filters op organisatieniveaus
 • Volledige inhoudelijke vrijheid
 • Schaalbare HR-analytics
 • Ontwikkeladvies rollen (beleid)

Teamleider & manager

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Persoonlijke werkomgeving
 • Eigen inhoudelijke regie
 • Vlootschouwen vergelijken
 • Team HR analytics
 • Directe terugkoppeling
 • Teamontwikkeling rollen

De Team Navigator werkt op ieder scherm

dashboard team navigator op scherm

Strategische personeelsplanning Dashboard

De Team Navigator is visueel opgebouwd. Iedereen start in het dashboard met directe feedback over de belangrijkste onderwerpen, zoals: “Wanneer is voor het laatst een vlootschouw gemaakt?”, “Hoe was de verdeling van de rollen?”, Start een nieuwe vlootschouw.”

Vlootschouw van het team

Binnen strategische personeelsplanning staat voor ons de HR vlootschouw centraal. De kwaliteit van je team is een kritsche succesfactor voor iedere leidinggevende die aan de slag wil met Teamontwikkeling. De interface binnen de Team Navigator is visueel, interactief en zo gebouwd dat de objectiviteit van de schouw maximaal is.

Je kunt 1 team, of meerdere teams tegelijkertijd in de meting betrekken, waarbij werken met een projectiescherm mogelijk is. Hierdoor kunnen meerdere beoordelaars samenwerken en ervaringen direct delen.

Met het hele MT samen een vlootschouw maken op een groot scherm
Bekijk de HR vlootschouw online op je Ipad

Resultaat bekijken

De uitkomsten van de meting worden direct verwerkt en opgeslagen in een interactieve vlootschouw matrix. Iedere medewerker krijgt hierbij een rol toegewezen die gekoppeld zijn aan een slim ontwikkeladvies. Dit geeft de leidinggevende direct inzicht in welke mogelijkheden er zijn om de ontwikkeling van de medewerker in te zetten aan het gezamenlijke resultaat van het team.

Vlootschouw vergelijken

Als je investeert in de ontwikkeling van je team, dan zal de bijdrage van medewerkers veranderen. Om verandering te kunnen begrijpen, kun je twee vlootschouwen van hetzelfde team naast elkaar zetten. Dit geeft je de mogelijkheid om heel precies de verschillen tussen twee metingen in de tijd zichtbaar te maken. En daarmee de vraag te beantwoorden welke interventies werken en welke misschien juist niet

Verschillende vlootschouwen gemaakt in de tijd vergelijken
Strategische personeelsplanning training voor leidinggevenden en HR professionals

SPP training voor Leidinggevenden en HR professionals

Om het maximale uit de Team Navigator te halen hebben we een online Strategische personeelsplanning training voor leidinggevenden en HR professionals. Hierin behandelen we de ideale stappen van strategische keuze en ambities tot het zichtbaar maken van resultaat. Met de training en het ondersteunende werkboek heb je alle informatie direct voor handen, om succesvol met de Team Navigator aan de slag te gaan.

HR-analytics

Door gebruik te maken van het SPP sjabloon is het mogelijk aanvullende personeelsdata te koppelen. Iedere leidinggevenden krijgt op teamniveau inzicht in de samenstelling en statistieken van zijn team. Zo wordt de leidinggevende betrokken bij beleidsvragen op organisatieniveau. HR-adviseurs en beheerders kunnen uitgebreide filters binnen de data toepassen. Hierdoor kunnen hypothesen over bestaand beleid getoetst worden op hun effectiviteit. En heb je een SPP instrument om de waarde van teamontwikkeling bij het behalen van de organisatiedoelstellingen onderbouwen.

Strategische personeelsplanning Handleiding

Het hele systeem is tweetalig opgebouwd en heeft een Nederlandse en Engelse uitleg. Hierdoor is het mogelijk om ook binnen internationale omgevingen metingen uit te voeren. De handleiding voor teamontwikkeling en het uitgebreide e-boek: “alle over de HR vlootschouw” zijn voor alle gebruikers toegankelijk, zodat iedereen in de organisatie direct alle informatie beschikbaar heeft om zelf te starten.

Zes voordelen waardoor SPP met de Team Navigator zich direct terugverdiend

Aandacht op de inhoud

Als procesbegeleider vraagt Strategische personeelsplanning veel van je. Je moet zowel het proces, de methode en de inhoud beheersen.

Meerdere of grote groepen

Tegelijkertijd meerdere teams door leidinggevenden tegelijkertijd laten beoordelen. Of grote groepen in 1 keer. Onze grootste schouw bestaat uit 120 medewerkers, of 8 leidinggevenden tegelijkertijd in een sessie van 1,5 uur.

Snelheid

Je moet zelf alles voorbereiden. De namen opschrijven, een tekening maken, foto’s maken en verzamelen en dan nog alles uitwerken in een mooi overzichtelijk plaatje!

Interactieve feedback

Door de handige interactieve interface geschikt voor computer en tablet, is het vergelijken van medewerkers ten opzichte van elkaar direct zichtbaar. Onze interface brengt het gesprek dan ook vanzelf op gang

Terugkijk mogelijkheid

Na de bijeenkomst is het momentum verloren. Jammer, want veel mensen willen dingen graag laten bezinken en nog eens terugkijken.

Vergelijken van schouwen

Hoe ziet ons plaatje eruit ten opzichte van vorig jaar? Of hoe kijken verschillende beoordelaars naar hetzelfde team. De team navigator maakt vergelijken mogelijk, zelfs als er nieuwe leidinggevenden het team overnemen.

 • “De team navigator is een tool ontwikkeld om op een praktische manier inzichtelijk te maken waar je team/afdeling staat. in combinatie met het advies stelt het je in staat om je doelen in heldere acties om te zetten”
  Ellen Builtjes
  P&O adviseur
 • “Geen complex systeem, of een uitgebreide discussie meer, maar een oplossing die direct doet waar het voor bedoeld is.”
  Jorien van Lonkhuyzen
 • “Eindelijk kan ik met mijn team sparren over resultaten en ontwikkeling die we met elkaar willen bereiken. Geen abstracte benadering maar gericht op resultaat.”
  Victor van der Valk
  Directeur

Helicopterview

De team navigator helpt leidinggevenden om afstand te nemen en legt de focus op de groei van het team

Iteratief proces

We maken de ambitie aan de voorkant zichtbaar, waardoor we dit met vervolgmetingen kunnen vergelijken

Agile development

Ontwikkeling is afhankelijk van context en tijd, zodat je flexibel wilt kunnen inspelen op snelle verandering

In zes stappen vanuit strategische personeelsplanning werken aan teamontwikkeling

 1. Bepaal je groeistrategie

  Wat is de groei die je met de organisatie wilt doormaken? De groeistrategie bepaald de focus van je teams. Niet iedere medewerker is in staat dezelfde ontwikkeling door te maken.

 2. Bepaal de criteria bij de strategie

  Wat moet de organisatie als geheel en het team specifiek ontwikkelen om de groei succesvol vorm te geven? Wat zijn de 80% bepalende criteria voor het presteren, de inzetbaarheid en de ontwikkeling van de medewerkers?

 3. Maak een vlootschouw van je team

  Welke medewerkers excelleren in de organisatie en zou je het liefste kopiƫren? En welke medewerkers staan op de rem? Vlootschouw je team en leer de verschillen tussen de medewerkers kennen.

 4. Interpreteer het resultaat

  Bepaal de tactiek die past bij de ontwikkeling van het team. Welke rol krijgt de prioriteit in het team? Welke interventie is daarbij geschikt? En hoe gaat dat de groei versnellen?

 5. Vertaal de tactiek naar het goede gesprek

  Iedere rol heeft zijn eigen uitdagingen en passende interventies die je kunt inzetten. Vanuit het resultaat weet je precies hoe je het goede gesprek met de medewerker kunt voeren.

 6. Update van je HR vlootschouw

  Een organisatie en de omgeving is steeds in beweging. Leer en investeer in aandacht voor het team, zodat je op tijd kunt inspelen op veranderingen en medewerkers in beweging blijven.

Ben je benieuwd geworden?

Wil je zelf ervaren hoe het werkt?

Heb je plannen om met Strategische personeelsplanning of teamontwikkeling te starten?

Schrijf je dan in voor een vrijblijvend SPP coachgesprek. We nemen alle kritische punten door, die je moet kennen om succesvol met SPP en de Team Navigator te starten

 • We onderzoeken hoe je de HR vlootschouw slim organiseert
 • We bespreken wie je wilt betrekken
 • We verkennen de vragen en verwachtingen in de organisatie bij Strategische personeelsplanning
 • Je krijgt concrete tips over: Hoe je mensen voor de vlootschouw enthousiast maakt?
 • En we helpen je: Hoe je enthousiasme omzet in teamontwikkeling?